Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΝΕΟΥ CD

Το εξώφυλλο του πρώτου cd που κυκλοφόρησε στις     18/11/2011από την εταιρεία The Human Voice

Σε αυτήν την συμβολική ημέρα γένεσις και θανάτου του μεγάλου ποιητή Κωνσταντίνου Καφάβη,είμαστε χαρούμενοι που ανακοινώνουμε την ηχογράφηση του δεύτερου cd με μελοποιημένα ποιήματα του Αλεξανδρινού ποιητή απο τον Αθανάσιο Σίμογλου, με την Σόνια Θεόδωρίδου, την Οrchestra Μοbile και τον Θεόδωρο Ορφανίδη στην μουσική διεύθυνση.Οι ηχογραφήσεις ξεκινούν την πρώτη Αυγούστου στο Βερολίνο με το cd να κυκλοφορεί παγκοσμίως τον προσεχή Νοέβριο.

Μετά απο την μεγάλη επιτυχία του πρώτου cd με τίτλο Cavafy- Shades of love... που κυκλοφόρησε πέρυσι, ο συνθέτης που έκανε μεγάλη αίσθηση με την ευαισθησία με την οποία ντύνει τον λόγο του Καφάβη, μας καταθέτει την δεύτερη εργασία του με την Σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου πλαισιωμένη απο την Οrchestra Mobile και τον Μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη.
Το Cd αποτελεί το δεύτερο μέρος της Καφαβικής Τριλογίας του Αθανάσιου Σίμογλου - έργο ζωής για τον Συνθέτη -η οποία θα ολοκληρωθεί του χρόνου με το τρίτο και τελευταίο μέρος, και θα παρουσιαστεί πανυγηρικά σε ένα τριήμερο αφιέρωμα στον Καφάβη και τον Αθανάσιο Σίμογλου στο Βερολίνο τον Ιούνιο του 2013, υπό την παρουσία του Προέδρου της Γερμανικής Δημοκρατίας.

Σχετικοί Σύνδεσμοι

Η Σοπράνο - www.soniatheodoridou.com

Ο Συνθέτης - http://www.athanasiossimoglou.com

Ο Μαέστρος - www.theodoreorfanidis.com

Η Ορχήστρα - www.orchestramobile.com

Η Eταιρία - www.thehumanvoicemusic.com

PRESS INFORMATION: Orchestra Mobile  - Κώστας Παυλίδης
                                          e-mail orchestramobile@gmail.com

ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ - ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ


Η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου γεννήθηκε στην Βέροια.
Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο «Μανώλης Καλομοίρης» στην τάξη της Καίτης Παπαλεξοπούλου, απ’ όπου αποφοίτησε με διάκριση καθώς επίσης και με βραβείο «Άριστης και Διακεκριμένης Εκτέλεσης».
Της χορηγήθηκε η υποτροφία «Μαρία Κάλλας» η οποία της έδωσε την δυνατότητα να πραγματοποιήσει περαιτέρω σπουδές στη Μουσική Ακαδημία της Κολωνίας και αργότερα στο Λονδίνο με την Vera Rozza. Μεταξύ άλλων, έχει ειδικευθεί στο ρεπερτόριο των Γερμανικών Τραγουδιών (Lieder) με την Elisabeth Schwarzkopf.

Η Σόνια Θεοδωρίδου έχει εμφανισθεί στα πιο σημαντικά λυρικά θέατρα της Ευρώπης  όπως η Όπερα της Φρανκφούρτης, Κρατική Όπερα του Βερολίνου, Γερμανική Όπερα του Βερολίνου, Κρατική Όπερα του Αμβούργου, Εθνικό Θέατρο του Μονάχου και της Στουτγάρδης, Théâtre Royal de la Monnaie (Βρυξέλλες), Théâtre Chatelet του Παρισιού, Teatro Communale της Φιρέντζα, Teatro La Fenice της Βενετίας, Theatre της Βασιλείας, Όπερα της Λυόν και του Montpellier, Φεστιβάλ Schwetzingen, Maifestspiele του Βισμπάντεν, Opera House της Budapest, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Θέατρο Ηρώδου του Αττικού, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Αρχαίο Θέατρο Δελφών κ.α., σε πόλεις όπως Άμστερνταμ, Ρόττερνταμ, Βερολίνο, Κολωνία, Νέα Υόρκη, SaltLake City, Ζάλτσμπουργκ, Βιέννη κ.α.
Ως σολίστ έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες και ρεσιτάλ τραγουδιού στην Κολωνία (Φιλαρμονική Κολωνίας), Βουδαπέστη (Ακαδημία Franz Liszt), Ιταλία (Reggio Emilia), Ισραήλ (Φιλαρμονική Tel Aviv), Λισσαβώνα (Colosseum), Τόκυο, Φρανκφούρτη (Alte Oper), Μόναχο (Gasteig) και έχει συνεργαστεί με διάσημους μαέστρους και ορχήστρες όπως οι Wolfgang Sawallisch, Zubin Mehta, Sir Neville Mariner, Antonio Pappano, Rene Jacobs, Christoph von Dohnanyi, Gerd Albrecht, Garry Bertini, Ivan , Marcello Viotti, Helmut Rilling, Andras Schiff, Frans Bruggen με την Orchestra of the Age of the Enlightenment, Concerto Köln, την Φιλαρμονική της Βιέννης και άλλες.
Το κλασικό της ρεπερτόριο συμπεριλαμβάνει μερικούς από τους πιο σημαντικούς ρόλους όπερας, όπως οι Fiordiligi (Έτσι Κάνουν Όλες), Elvira (Don Giovanni), Pamina (Ο Μαγικός Αυλός), Alcina (Alcina), Violetta (Η Τραβιάτα), Gilda (Ριγκολέττο), Angelica (Suor Angelica), Mimi (Οι Μποέμ), Euridice (Ορφέας και Ευρυδίκη του Gluck), Salud (Η Σύντομη Ζωή), Fiorilla (Il Turco in Italia), Corinna (Il viaggio a Reims), Giulietta (I Capuletti e i Montecchi), Maria Stuarda (Maria Stuarda), Cleopatra (Ιούλιος Καίσαρας), Jenny (Mahagonny), Santuzza (Cavalleria Rusticana) κ.ά.

Έχει κυκλοφορήσει δύο CD με όπερες, την “La Calisto” του Cavalli (Harmonia Mundi) και την “Conrois and his copies” του Περικλή Κούκου. Επίσης τα CD «Η Σόνια Θεοδωρίδου συναντά τον Μάνο Χατζηδάκι» (Σείριος, “Ρεσιτάλ”) (Σείριος – Οδός Πανός), Γιάννης Μαρκόπουλος «Αναγέννηση» (Κίνησις), Θάνος Μικρούτσικος “Warna” (Arcardia), Χάρης Περσίδης “Storiae d’ Amor” (Eros), Arie Antiche (Legend Classics), "Sonia Thedoridou sings Jacques Brel" (Et'cetera), Θανάσης Μωραϊτης  ‘’ Pictures for the sadness of the blonde girls and of Eleni’’ (EMI Classics), Γιάννης Κωνσταντινίδης ‘’30 Songs’’ (The Human Voice), ‘’Songs from the Big Screen” (The Human Voice), Αθανάσιος Σίμογλου “Cavafy – Shades of Love...” (The Human Voice), Μίμης Πλέσσας ’’ Anthology’’ (The Human Voice).

Tήν Περίοδο 2011 με 2012 εμφανίζεται στο Κρατικό Θέατρο της Κολωνίας στο έργο της βραβευμένης με Νόμπελ Elfriede Jelinek – Demokratie in Abendstunden, όπου και έχει αποσπάσει διθυράμβους για την ερμηνεία της, τόσο απο τους κριτικούς όσο και απο το κοινό.
Από τον Μάρτιο του 2010 είναι καθηγήτρια τραγουδιού στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών του Βερολίνου (UDK), όπου και διαμένει μόνιμα.Το 2010 ίδρυσε μαζί με τον σύζυγο της Μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη την Οrchestra Mobile, ενώ ένα χρόνο αργότερα την Ηuman Voice, την δική τους δισκογραφική εταιρία.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΙΜΟΓΛΟΥ ΒΙΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ




Ο Αθανάσιος Σίμογλου γεννήθηκε το 1954 στο Διδυμότειχο.
Στα δέκα του χρόνια ξεκίνησε τα μαθήματα Μουσικής και Τρομπέτας.
Μέχρι το 1970 ήταν Εξάρχων Τρομπέτα, στήν Φιλαρμονική του Δήμου.

Στα επόμενα τέσσερα χρόνια σπούδασε Πιάνο και Σύνθεση στο Κρατικό Ωδείο Βορείου Ελλάδος, ενώ μεταξύ 1974 και 1981 σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου στην Ιταλία.
Ένα χρόνο αργότερα μετοίκησε στη Γερμανία και συγκεκριμένα στήν Στουτγάρδη,όπου και διατηρεί Ιατρείο μέχρι και σήμερα.

Το 2011 κυκλοφόρησε την πρώτη δισκογραφική του εργασία με τίτλο ''Cavafy -Shades of love...'' προκαλώντας αίσθηση με τον τρόπο που μελοποιεί τον λόγο του μεγάλου Αλεξανδρινού Ποιητή, αποσπώντας θετικά σχόλεια τόσο απο το κοινό, όσο και απο τους κριτικούς.

ΚΑΙΤΗ ΚΟΥΛΛΙΑ / ΓΑΛΑΖΙΟ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ



21 Τραγούδια που φέρνουν την αύρα και τη δροσιά της θάλασσας του Αιγαίου, τους πόνους, την αγωνία, τις αγάπες αλλά και τη χαρά των θαλασσινών, τραγουδισμένα με τη σεμνότητα που τους πρέπει, από μια φωνή καθαρή και μελωδική, δίχως φωνητικούς ακροβατισμούς και περιττά στολίδια.  Πως θα μπορούσε άλλωστε αφού οι ρίζες και τα ακούσματα της ερμηνεύτριας δεν θα της επέτρεπαν κάτι τέτοιο. Αιγαιοπελαγίτισσα και συγκεκριμένα Καλύμνια η Καίτη Κουλιά, ερμηνεύει με υποδειγματικό τρόπο, με το ύφος και το ήθος που τους πρέπει, σε αυτό το cd 18 τραγούδια (τα 3 από τα 21 τραγούδια του cd ερμηνεύει ο εξαιρετικός Χρήστος Τσιαμούλης) από τη Δωδεκάνησο και άλλες περιοχές του Αιγαίου. 21 τραγούδια παραδοσιακά (από τη Ρόδο, τη Σύμη, τη Νίσυρο, την Κύθνο, την Χίο, τη Σκύρο και τη Μικρά Ασία , με κύριο σώμα τα τραγούδια της ιδιαίτερης πατρίδας της, της Καλύμνου) και έντεχνα (της Άννας Καραμπεσίνη - Έφης Σαρρή και του Χρήστου Τσιαμούλη), αποτελούν τον ηχητικό θυσαυρό του cd

Η ίδια σημειώνει:
«Είναι κάτι στιγμές που μνήμες παλιές, γλυκιές κι αστοχισμένες ξεχειλίζουν μέσα από την ψυχή μας. Μνήμες γεμάτες με τη χαρά και τον πόνο των ανθρώπων που έζησαν τη ζωή τους με πολύ κόπο και ρίσκο μεγάλο. Η χαρά και η λύπη και ο τρόπος που οι άνθρωποι αυτοί το φανέρωναν ήταν για μένα κάτι σαν μαγιά και λίπασμα μαζί, στη μουσική ροπή μου. Όταν τραγουδάω αυτά τα τραγούδια, έχω στο νου μου πρόσωπα υπαρκτά και αγαπημένα. Ολοζώντανα μένουν στη μνήμη μου τα παιχνίδια μέσα στην πέτρα και στο νερό της θάλασσας, τα πανηγύρια στις γιορτές των αγίων των νησιών μας, της Δωδεκανήσου. Γαλάζιο φως, ορίζοντας είναι λέξεις και εικόνες που λειτουργούν σαν βάλσαμο στην καθημερινότητά μου. Εύχομαι τα τραγούδια του τόπου μου να σας χαρίζουν αυτό το βάλσαμο κάθε φορά που θα τ’ ανταμώνετε…».

Οι συντελεστές σε αυτό το cd είναι:
Την ενορχήστρωση και επιμέλεια παραγωγής υπογράφει ο Χρίστος Τσιαμούλης ο οποίος παίζει και λαούτο- λύρα- λάφτα- καβάλ- τσαμπούνα- κρουστά, μπαγλαμά και τραγουδά. Αλλά και οι υπόλοιποι μουσικοί που συμμετέχουν στο άλμπουμ είναι κορυφαίοι στο είδος τους: Κυριάκος Γκουβέντας βιολί, Ουρανία Λαμπροπούλου σαντούρι, Γιάννης Πλαγιαννάκος μπάσο, Σπύρος Γκούμας κιθάρα, Πάνος Δημητρακόπουλος κανονάκι, Ντάσο Κούρτι ακορντεόν, Βασίλης Κετεντζόγλου κιθάρα και Σωκράτης Γανιάρης κρουστά.

έτος κυκλοφορίας 2011

Περιεχόμενα
  1. ΑΡΧΑΓΓΕΛΙΤΙΚΟΣ - ΡΟΔΟΣ
  2. ΠΕΡΙΟΛΙ - ΝΙΣΥΡΟΣ
  3. Α. ΚΟΡΗ ΠΟΥ' ΦΑΙΝΕΙΣ - ΚΑΛΥΜΝΟΣ
      Β. ΕΦΥΓΕΣ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ-ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΚΕΛΑ - ΧΙΟΣ
  4. ΑΓΑΝΤΑ ΓΙΑΛΕΣΑ - ΚΑΛΥΜΝΟΣ
  5. ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗ ΓΑΛΑΝΗ
  6. ΒΑΡΚΑ ΜΟΥ ΜΠΟΓΙΑΤΙΣΜΕΝΗ - ΚΑΛΥΜΝΟΣ
  7. ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ - ΣΥΜΗ - ΕΡΝΗΝΕΥΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΙΑΜΟΥΛΗΣ
  8. ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ - ΚΑΛΥΜΝΟΣ
  9. ΓΙΑΛΑ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
10. ΣΟΥΣΤΑ - ΣΥΜΗ
11. ΜΠΡΑΤΣΕΡΑ - ΛΕΡΟΣ
12. ΣΤΟΥ ΒΟΡΙΑ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΑΚΙ - ΚΥΘΝΟΣ - ΕΡΝΗΝΕΥΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΙΑΜΟΥΛΗΣ
13. ΜΑΡΟΥΛΙ - ΚΑΛΥΜΝΟΣ
14. Α. Ο ΚΥΡ ΒΟΡΙΑΣ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕ - ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ
      Β. ΜΑΝΩΛΑΡΟΣ - ΣΚΥΡΟΣ
15. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΑ 
16. ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΟ - ΡΟΔΟΣ
17. ΜΕΣ ΣΤΑ ΠΕΤΡΩΤΑ - ΚΑΛΥΜΝΟΣ
18. Α. ΕΝΑ ΠΙΚΡΟ ΚΙ ΕΝΑ ΓΛΥΚΟ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
      Β. ΜΑΡΗ ΔΙΑΟΛΟΥ ΚΟΡΗ - ΚΑΛΥΜΝΟΣ
19. ΠΑΡΕ ΦΡΑΤΖΗ ΤΗ ΛΥΡΑ ΣΟΥ - ΝΙΣΥΡΟΣ
20. ΤΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΛΕΕΙ Τ' ΑΗΔΟΝΙ
21. ΜΕΡΑ ΜΕΡΩΣΕ - ΚΑΛΥΜΝΟΣ

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Δ Η Λ Ω Σ Η - Μίκης Θεοδωράκης

Μας εκπλήσσει η φαρισαϊκή έκπληξη των μνημονιακών καναλιών και κομμάτων για την αυτονόητη παρέμβαση στα εσωτερικά μας του κ. Σόϊμπλε, ενός εκ των ηγεμόνων στους οποίους παρέδωσαν την ανεξαρτησία της χώρας οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

Αυτονόητη, γιατί πιστεύει ότι με τα Μνημόνια που υπέγραψαν, κατέστησαν την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό χώρα και Λαό υποτελή, υποχρεωμένο να εκτελεί τις εντολές των κυρίων του.

Εύχομαι αυτή η απρεπής, αναιδής και απαράδεκτη ενέργεια να βγάλει από τον εκλογικό λήθαργο τους Έλληνες και να τους επαναφέρει στη σκληρή πραγματικότητα, που είναι το ξεπούλημα της πατρίδας μας στους ξένους από το Σύστημα Εξουσίας, που χωρίς ντροπή ζητάει την ψήφο μας για να συνεχίσει το αντεθνικό και αντιλαϊκό του έργο.

Σ' αυτό το έγκλημα ξένων και Ελλήνων εξουσιαστών μία και μόνη απάντηση ταιριάζει: Ανεξαρτησία. Αντίσταση. Ανυπακοή.

Αθήνα, 4.5.2012
Μίκης Θεοδωράκης